WITTE WIJNEN

RETSINA – SAVIATIANO EN RODITIS 2023 €25,50

DE TYPISCH GRIEKSE WIJN BEREIDT VAN RODITIS EN SAVATIANO, WAARBIJ TIJDENS DE GISTING HARS VAN DE ALEPPOBOOM WORDT TOEGEVOEGD. EEN HELDERE GOUD-GELE KLEUR, FRUITIGE AROMA’S VERMENGD MET EEN ELEGANT AROMA VAN HARS. DE KARAKTERISTIEKE ZUURTEGRAAD EN DE LANGE AFDRONK VORMEN DIT TOT EEN UNIEKE WIJN VOOR ZIJN STIJL.

IMIGLYKOS – RODITIS 2023 €25,50

VOOR WIE LIEVER EEN LICHT ZOETE ONDERTOON WENST, KUNNEN WIJ DEZE WIJN TEN EERSTE AANBEVELEN.

ALPHA ESTATE – SAUVIGNON BLANC 2022 €32,50

EEN PRACHTIGE SAUVIGNON BLANC VAN HET PRESTIGIEUZE WIJNHUIS ALPHA ESTATE UIT AMYNDEON IN HET NOORDWESTEN VAN GRIEKENLAND. ZUIVERE WIJN, STUIVEND FRIS, MET AROMA’S VAN CITRUS, PASSIEVRUCHT EN MELOEN IN DE MOND.

ALPHA ESTATE – MALAGOUZIA 2022 €28,50

EEN RIJKE GESTRUCTUREERDE WIJN MET UITSTEKENDE LENGTE EN BALANS. BRILJANT, LICHT GEEL VAN KLEUR MET GROENE TINTEN. STERKE EN LEVENDIGE NEUS, TYPISCH MALAGOUZIA, ROND EN ZACHT IN DE MOND, VET, MAAR EVENWICHTIG, HOOG IN DE ALCOHOL MET VEEL FINESSE. EEN STIJLVOLLE WIJN MET EEN LANGE AFDRONK EN AANHOUDENDE AROMA’S.

ALPHA ESTATE – CHARDONNAY 2021 €35,50

HELDERE LICHTGELE KLEUR MET GROENE TINTEN. INTENS EN RIJK IN DE NEUS, MET CITRUS AROMA’S, RIJPE ABRIKOOS, PEER EN HINTS VAN EIKENHOUT. VOLLE MOND, ROMIG, MET EEN UITSTEKENDE BALANS, FRISHEID EN FINESSE. AANHOUDENDE AFDRONK MET VERFRISSENDE ZUREN EN MINERALITEIT.

RODE WIJNEN

IMIGLYKOS – AGIORGITIKO 2022 €25,50

VOOR WIE LIEVER EEN LICHT ZOETE ONDERTOON WENST, KUNNEN WIJ DEZE WIJN TEN ZEERSTE AANBEVELEN.

AXIA, ALPHA ESTATE – SYRAH EN XINOMAVRO 2019 €28,50

HELDERE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. INTENS BOEKET VAN VANILLE, PEPER EN KRUIDNAGEL, MET HINTS VAN RIJPE FRAMBOZEN. VOLLE MOND, MET AROMA’S VAN RODE VRUCHTEN, VANILLE EN HINTS VAN HOUT. RONDE TANNINES EN EVENWICHTIGE ZUURGRAAD. LANGE AFDRONK MET HINTS VAN KWEEPEER. EEN FANTASTISCHE WIJN VAN ALPHA ESTATE.

GRAND RESERVE NAOUSSA, BOUTARI – XINOMAVRO 2016 €33,50

EEN KRACHTIGE VOLLE RODE WIJN MET EEN GEURIG BOUQUET EN EEN KRACHTIGE AFDRONK, BEREID VAN DE XINOMAVRO DRUIF IN NAOUSSA. DEZE WIJN IS VIER JAAR OP EIKEN VATEN GERIJPT.

BLACK SHEEP, NICO LAZARIDIS – SYRAH EN MERLOT 2020 €29,50

LEVENDIGE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. INTENSE AROMA’S VAN KERSEN, VIOLET EN PRUIM. GOEDE STRUCTUUR EN FLUWEELACHTIGE MOND MET EEN AANGENAME AFDRONK. KRACHTIG EN HEERLIJK VOL VAN SMAAK. DE COMBINATIE VAN VERSCHILLENDE WIJNMAAK TECHNIEKEN ZORGT VOOR EEN UNIEKE WIJN.

CAVA BOUTARI – XINOMAVRO, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON EN SYRAH 2015 €32,50

DE WIJN HEEFT EEN DIEP RODE KLEUR MET TINTEN VAN TERRACOTTA, EEN RIJK BOEKET VERKREGEN DOOR DE JAREN HEEN, MET AROMA’S VAN GEDROOGD FRUIT, VIJGEN EN BOSVRUCHTEN. DEZE BESTAAN SAMEN MET ZOETE AROMA’S WAARBIJ DE VANILLE DOMINEERT. EEN RIJKE SMAAK, EEN EXCELLENTE BALANS, COMPLEX EN MET EEN LANGE AFDRONK.

AMETHYSTOS, COSTA LAZARIDIS – CABERNET SAUVIGNON, MERLOT EN AGIORGITIKO 2019 €35,50

EEN MOOIE EN POPULAIRE GRIEKSE RODE WIJN. AL JAREN EEN KLASSIEKER. COSTAS LAZARIDIS MAAKT AL JAREN EEN TOPWIJN MET DEZE WIJN. DE TOEVOEGING VAN DE OUDE GRIEKSE VARIËTEIT AGIORGITIKO BIJ DE BEKENDE CABERNET SAUVIGNON EN MERLOT BIEDT EEN ONGEËVENAARDE MEDITERRANE WARMTE AAN DE WIJN. KRACHTIGE TANNINES EN EEN LANGE, ZACHTE AFDRONK MAKEN HET PLAATJE VAN DEZE WIJN COMPLEET.

ESTATE, APLHA ESTATE – XINOMAVRO, MERLOT EN SYRAH 2020 €39,50

WIJNMAKERS ANGELOS IATRIDIS EN MAKIS MAVRIDIS HEBBEN DE OVERTUIGING DAT ZIJ DE ‘GRAND CRU’ VAN GRIEKENLAND MAKEN. HELDERE, DIEPE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. INTENS EN COMPLEX BOEKET MET RODE VRUCHTEN, NOTEN VAN GEDROOGDE PRUIMEN EN PERER. IN DE MOND FLUWEELZACHT, ROND, EVENWICHTIG, KRACHTIG MET NOTEN VAN VANILLE, EIKEN EN MOKKA. DE WIJN IS FABELACHTIG MOOI, KRACHTIG EN COMPLEX. GEMAAKT VAN XINOMAVRO, MERLOT EN SYRAH. EEN FANTASTISCHE WIJN.

ROSE WIJNEN

DOMAINE, COSTA LAZARIDIS – MERLOT, AGIORGITIKO, GRENACH 2022 € 32,50

HELDERE ROZE KLEUR. LEVENDIGE NEUS DIE VOORAL DOET DENKEN AAN ROOD FRUIT ZOALS AARDBEI EN KERS, MET EEN VLEUGJE CITROENVERBENA EN EEN BIJNA ONMERKBARE AANWEZIGHEID VAN KRUIDEN. ELEGANT EN VERFIJND, MET EEN INTENS FRUITIG KARAKTER WAARIN VERS ROOD FRUIT DOMINEERT. AFDRONK MET EVENWICHTIGE ZUURGRAAD.