WITTE WIJNEN

RETSINA – SAVIATIANO EN RODITIS 2018 €17,50

DE TYPISCH GRIEKSE WIJN BEREIDT VAN RODITIS EN SAVATIANO, WAARBIJ TIJDENS DE GISTING HARS VAN DE ALEPPOBOOM WORDT TOEGEVOEGD. EEN HELDERE GOUD-GELE KLEUR, FRUITIGE AROMA’S VERMENGD MET EEN ELEGANT AROMA VAN HARS. DE KARAKTERISTIEKE ZUURTEGRAAD EN DE LANGE AFDRONK VORMEN DIT TOT EEN UNIEKE WIJN VOOR ZIJN STIJL.

IMIGLYKOS – RODITIS 2018 €17,90

VOOR WIE LIEVER EEN LICHT ZOETE ONDERTOON WENST, KUNNEN WIJ DEZE WIJN TEN EERSTE AANBEVELEN.

IDISMA DRIOS – ASSYRTIKO 2017 €23,50

LICHT GEEL – GROENE KLEUR. COMPLEXE GEUR BEGINNEND MET INTENSE FRUITIGE AROMA’S VAN EXOTISCHE VRUCHTEN. EVENWICHT EN RIJKELIJK MET AANGENAME FRISHEID. EEN FRUITIGE AFDRONK AFGEWERKT MET DE SCHERPTE VAN ASSYRTIKO.

ALPHA ESTATE – SAUVIGNON BLANC 2017 €24,50

EEN PRACHTIGE SAUVIGNON BLANC VAN HET PRESTIGIEUZE WIJNHUIS ALPHA ESTATE UIT AMYNDEON IN HET NOORDWESTEN VAN GRIEKENLAND. ZUIVERE WIJN, STUIVEND FRIS, MET AROMA’S VAN CITRUS, PASSIEVRUCHT EN MELOEN IN DE MOND.

ALPHA ESTATE – MALAGOUZIA 2017 €22,50

EEN RIJKE GESTRUCTUREERDE WIJN MET UITSTEKENDE LENGTE EN BALANS. BRILJANT, LICHT GEEL VAN KLEUR MET GROENE TINTEN. STERKE EN LEVENDIGE NEUS, TYPISCH MALAGOUZIA, ROND EN ZACHT IN DE MOND, VET, MAAR EVENWICHTIG, HOOG IN DE ALCOHOL MET VEEL FINESSE. EEN STIJLVOLLE WIJN MET EEN LANGE AFDRONK EN AANHOUDENDE AROMA’S.

ALPHA ESTATE – CHARDONNAY 2017 €25,50

HELDERE LICHTGELE KLEUR MET GROENE TINTEN. INTENS EN RIJK IN DE NEUS, MET CITRUS AROMA’S, RIJPE ABRIKOOS, PEER EN HINTS VAN EIKENHOUT. VOLLE MOND, ROMIG, MET EEN UITSTEKENDE BALANS, FRISHEID EN FINESSE. AANHOUDENDE AFDRONK MET VERFRISSENDE ZUREN EN MINERALITEIT.

RODE WIJNEN

IMIGLYKOS – AGIORGITIKO 2017 €17,90

VOOR WIE LIEVER EEN LICHT ZOETE ONDERTOON WENST, KUNNEN WIJ DEZE WIJN TEN ZEERSTE AANBEVELEN.

AXIA, ALPHA ESTATE – SYRAH EN XINOMAVRO 2015 €23,50

HELDERE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. INTENS BOEKET VAN VANILLE, PEPER EN KRUIDNAGEL, MET HINTS VAN RIJPE FRAMBOZEN. VOLLE MOND, MET AROMA’S VAN RODE VRUCHTEN, VANILLE EN HINTS VAN HOUT. RONDE TANNINES EN EVENWICHTIGE ZUURGRAAD. LANGE AFDRONK MET HINTS VAN KWEEPEER. EEN FANTASTISCHE WIJN VAN ALPHA ESTATE.

GRAND RESERVE NAOUSSA, BOUTARI – XINOMAVRO 2012 €26,50

EEN KRACHTIGE VOLLE RODE WIJN MET EEN GEURIG BOUQUET EN EEN KRACHTIGE AFDRONK, BEREID VAN DE XINOMAVRO DRUIF IN NAOUSSA. DEZE WIJN IS VIER JAAR OP EIKEN VATEN GERIJPT.

BLACK SHEEP, NICO LAZARIDIS – SYRAH EN MERLOT 2017 €22,50

LEVENDIGE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. INTENSE AROMA’S VAN KERSEN, VIOLET EN PRUIM. GOEDE STRUCTUUR EN FLUWEELACHTIGE MOND MET EEN AANGENAME AFDRONK. KRACHTIG EN HEERLIJK VOL VAN SMAAK. DE COMBINATIE VAN VERSCHILLENDE WIJNMAAK TECHNIEKEN ZORGT VOOR EEN UNIEKE WIJN.

RAPSANI, DOUGOS WINERY – XINOMAVRO, KRASATO EN STAVROTO 2016 €23,50

DEZE PRACHTIGE RODE WIJN IS GEMAAKT VAN DE XINOMAVRO, KRASATO EN STAVROTO DRUIFSOORT. DE WIJNGAARD LIGT OP 600 M. HOOGTE AAN DE VOET VAN DE BERG OLYMPUS. DE WIJN BIEDT EEN COMPLEXE NEUS VAN CEDER MET EEN KERN VAN ROOD FRUIT, VOLDOENDE FRISHEID EN EEN LANGE, VOLLE EN COMPLEXE AFDRONK.

CAVA BOUTARI – XINOMAVRO, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON EN SYRAH 2012 €24,50

DE WIJN HEEFT EEN DIEP RODE KLEUR MET TINTEN VAN TERRACOTTA, EEN RIJK BOEKET VERKREGEN DOOR DE JAREN HEEN, MET AROMA’S VAN GEDROOGD FRUIT, VIJGEN EN BOSVRUCHTEN. DEZE BESTAAN SAMEN MET ZOETE AROMA’S WAARBIJ DE VANILLE DOMINEERT. EEN RIJKE SMAAK, EEN EXCELLENTE BALANS, COMPLEX EN MET EEN LANGE AFDRONK.

AMETHYSTOS, COSTA LAZARIDIS – CABERNET SAUVIGNON, MERLOT EN AGIORGITIKO 2015 €27,50

EEN MOOIE EN POPULAIRE GRIEKSE RODE WIJN. AL JAREN EEN KLASSIEKER. COSTAS LAZARIDIS MAAKT AL JAREN EEN TOPWIJN MET DEZE WIJN. DE TOEVOEGING VAN DE OUDE GRIEKSE VARIËTEIT AGIORGITIKO BIJ DE BEKENDE CABERNET SAUVIGNON EN MERLOT BIEDT EEN ONGEËVENAARDE MEDITERRANE WARMTE AAN DE WIJN. KRACHTIGE TANNINES EN EEN LANGE, ZACHTE AFDRONK MAKEN HET PLAATJE VAN DEZE WIJN COMPLEET.

ESTATE, APLHA ESTATE – XINOMAVRO, MERLOT EN SYRAH 2015 €32,50

WIJNMAKERS ANGELOS IATRIDIS EN MAKIS MAVRIDIS HEBBEN DE OVERTUIGING DAT ZIJ DE ‘GRAND CRU’ VAN GRIEKENLAND MAKEN. HELDERE, DIEPE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. INTENS EN COMPLEX BOEKET MET RODE VRUCHTEN, NOTEN VAN GEDROOGDE PRUIMEN EN PERER. IN DE MOND FLUWEELZACHT, ROND, EVENWICHTIG, KRACHTIG MET NOTEN VAN VANILLE, EIKEN EN MOKKA. DE WIJN IS FABELACHTIG MOOI, KRACHTIG EN COMPLEX. GEMAAKT VAN XINOMAVRO, MERLOT EN SYRAH. EEN FANTASTISCHE WIJN.

ROSE WIJNEN

AKAKIES, KYR YIANNI – XINOMAVRO 2017 € 19,90

HELDERE ROZE KLEUR. HEERLIJKE AROMA’S VAN RIJPE AARDBEIEN EN KERSEN VAN XINOMAVRO. IN DE MOND, RIJKE STRUCTUUR, ZUURGRAAD VAN AROMATISCHE INTENSITEIT EN EEN LANGDURIGE, SMAAKVOLLE AFDRONK.

PLOES – CABERNET SAUVIGNON EN MERLOT 2017 € 18,70

EEN FRISSE ROSÉ VAN CABERNET SAUVIGNON EN MERLOT. HEERLIJKE VOLLE SMAAK, VOL VAN ROOD FRUIT ZOALS BRAMEN, AARDBEIEN EN FRAMBOZEN. HELDERE ROZE KLEUR, INTENS IN DE NEUS MET AARDBEI, GRENADINE EN ROZE AROMA’S. EEN ZACHTE ZUURHEID EN EEN LICHTE ZOETHEID IN DE AFDRONK.

GLAS WIT WIJN

CHARDONNAY €3,95

SAUVIGNON BLANC €3,95

RETSINA €3,90

IMIGLYKOS €3,95

SAMOS  €4,00

GLAS ROOD WIJN

MERLOT €3,95

CABERNET SAUVIGNON €3,95

AGIORGITIKO €3,95

IMIGLYKOS €3,95

MAVRODAPHNE  €4,00

GLAS ROSÉ WIJN

ROSÉ €3,95