Loading...
Wijnen2017-12-28T13:03:41+00:00

WITTE WIJNEN

DOUGOS WINERY – SAUVIGNON BLANC EN RODITIS 2016 €20,50

INTENS IN DE NEUS MET LICHTELIJKE GRASRIJKE AROMA’S SAMEN MET HINTS VAN STEENVRUCHTEN EN MANGO. HEERLIJK, RIJP EN BREED OP SMAAK MET GEBALANCEERDE ZUURGRAAD EN AANZIENLIJKE HOEVEELHEID EN DIEPTE.

ATLANTIS, ESTATE ARGYROS – ASSYRTIKO, AIDANI EN ATHIRI 2016 €19,50

KRISTALHELDER GEEL KLEUR, ONDERSCHEIDEND OP SMAAK GEBRACHT MET CITRUS AROMA’S. DE RELATIEF HOGE ZUURGRAAD VAN ASSYRTIKO DRUIFSOORT GEEFT HET GOEDE MINERALITEIT EN EEN HELDERE FRISHEID.

RETSINA – SAVIATIANO EN RODITIS 2016 €16,50

DE TYPISCH GRIEKSE WIJN BEREIDT VAN RODITIS EN SAVATIANO, WAARBIJ TIJDENS DE GISTING HARS VAN DE ALEPPOBOOM WORDT TOEGEVOEGD. EEN HELDERE GOUD-GELE KLEUR, FRUITIGE AROMA’S VERMENGD MET EEN ELEGANT AROMA VAN HARS. DE KARAKTERISTIEKE ZUURTEGRAAD EN DE LANGE AFDRONK VORMEN DIT TOT EEN UNIEKE WIJN VOOR ZIJN STIJL.

IMIGLYKOS – RODITIS 2016 €19,50

VOOR WIE LIEVER EEN LICHT ZOETE ONDERTOON WENST, KUNNEN WIJ DEZE WIJN TEN EERSTE AANBEVELEN.

IDISMA DRIOS – ASSYRTIKO 2016 €21,50

LICHT GEEL – GROENE KLEUR. COMPLEXE GEUR BEGINNEND MET INTENSE FRUITIGE AROMA’S VAN EXOTISCHE VRUCHTEN. EVENWICHT EN RIJKELIJK MET AANGENAME FRISHEID. EEN FRUITIGE AFDRONK AFGEWERKT MET DE SCHERPTE VAN ASSYRTIKO.

ALPHA ESTATE – SAUVIGNON BLANC 2016 €21,50

EEN PRACHTIGE SAUVIGNON BLANC VAN HET PRESTIGIEUZE WIJNHUIS ALPHA ESTATE UIT AMYNDEON IN HET NOORDWESTEN VAN GRIEKENLAND. ZUIVERE WIJN, STUIVEND FRIS, MET AROMA’S VAN CITRUS, PASSIEVRUCHT EN MELOEN IN DE MOND.

ALPHA ESTATE – MALAGOUZIA 2016 €19,50

EEN RIJKE GESTRUCTUREERDE WIJN MET UITSTEKENDE LENGTE EN BALANS. BRILJANT, LICHT GEEL VAN KLEUR MET GROENE TINTEN. STERKE EN LEVENDIGE NEUS, TYPISCH MALAGOUZIA, ROND EN ZACHT IN DE MOND, VET, MAAR EVENWICHTIG, HOOG IN DE ALCOHOL MET VEEL FINESSE. EEN STIJLVOLLE WIJN MET EEN LANGE AFDRONK EN AANHOUDENDE AROMA’S.

NICO LAZARIDIS – SAUVIGNON BLANC 2015 €22,50

DE WIJN HEEFT EEN GOUD GELE HELDERE KLEUR. COMPLEX IN DE NEUS MET AROMA’S  VAN GROENE APPEL, MANGO. HET HEEFT EEN RIJKE VOLUME MET OPVALLENDE ONTWIKKELING IN DE MOND DAARBIJ OVERGANGEN NAAR MELOEN, PAPAJA EN PASSIEVRUCHT. DE WIJN HEEFT EEN LANGE AFDRONK MET EEN SCHERPE ZUURGRAAD.

ALPHA ESTATE – CHARDONNAY 2015 €21,50

HELDERE LICHTGELE KLEUR MET GROENE TINTEN. INTENS EN RIJK IN DE NEUS, MET CITRUS AROMA’S, RIJPE ABRIKOOS, PEER EN HINTS VAN EIKENHOUT. VOLLE MOND, ROMIG, MET EEN UITSTEKENDE BALANS, FRISHEID EN FINESSE. AANHOUDENDE AFDRONK MET VERFRISSENDE ZUREN EN MINERALITEIT.

RODE WIJNEN

PLOES – CABERNET SAUVIGNON EN MERLOT 2014 €19,50

EEN KLASSIEKE BLEND VAN CABERNET SAUVIGNON EN MERLOT. ROBIJNRODE KLEUR EN AROMA’S VAN ROOD FRUIT MET HINTS VAN ZOETE SPECERIJEN. EEN VOLLE RODE WIJN, MOOI ROOD FRUIT, EN IN DE AFDRONK IETS VANILLE VAN DE HOUTRIJPING, KOFFIE EN PURE CHOCOLADE, DUIDELIJK DE KENMERKEN VAN DEZE 2 DRUIVEN. ZACHTE TANNINES GEVEN EEN RONDE SMAAK. EEN HEERLIJKE WIJN.

IMIGLYKOS – AGIORGITIKO 2016 €16,70

VOOR WIE LIEVER EEN LICHT ZOETE ONDERTOON WENST, KUNNEN WIJ DEZE WIJN TEN ZEERSTE AANBEVELEN.

AXIA, ALPHA ESTATE – SYRAH EN XINOMAVRO 2014 €21,50

HELDERE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. INTENS BOEKET VAN VANILLE, PEPER EN KRUIDNAGEL, MET HINTS VAN RIJPE FRAMBOZEN. VOLLE MOND, MET AROMA’S VAN RODE VRUCHTEN, VANILLE EN HINTS VAN HOUT. RONDE TANNINES EN EVENWICHTIGE ZUURGRAAD. LANGE AFDRONK MET HINTS VAN KWEEPEER. EEN FANTASTISCHE WIJN VAN ALPHA ESTATE.

NICO LAZARIDIS – MERLOT EN GRENACH ROUGE 2015 €20,50

PRACHTIGE VOLLE WIJN UIT NOORD GRIEKENLAND GEMAAKT VAN MERLOT EN GRENACH ROUGE. HELDERE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. IN DE NEUS COMPLEX GEKENMERKT DOOR INTENSE AROMA’S VAN ROOD FRUIT, KERSEN, FRAMBOZEN EN GRANAATAPPEL VERMENGD MET VIJGEN EN KRUISBES, IN DE MOND HELDER MET EEN SCHERPE ZUURGRAAD, ZACHTE TANNINES EN EEN AANGENAME AFDRONK.

GRAND RESERVE NAOUSSA, BOUTARI – XINOMAVRO 2010 €21,90

EEN KRACHTIGE VOLLE RODE WIJN MET EEN GEURIG BOUQUET EN EEN KRACHTIGE AFDRONK, BEREID VAN DE XINOMAVRO DRUIF IN NAOUSSA. DEZE WIJN IS VIER JAAR OP EIKEN VATEN GERIJPT.

BLACK SHEEP, NICO LAZARIDIS – SYRAH EN MERLOT 2015 €20,90

LEVENDIGE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. INTENSE AROMA’S VAN KERSEN, VIOLET EN PRUIM. GOEDE STRUCTUUR EN FLUWEELACHTIGE MOND MET EEN AANGENAME AFDRONK. KRACHTIG EN HEERLIJK VOL VAN SMAAK. DE COMBINATIE VAN VERSCHILLENDE WIJNMAAK TECHNIEKEN ZORGT VOOR EEN UNIEKE WIJN.

NEMEA RESERVE, PALIVOS ESTATE – AGIORGITIKO 2015 €20,50

DIEPRODE ROBIJNEN KLEUR MET AROMA’S VAN RODE BESSEN AFGEWISSELD MET DIE VAN MOKKA EN VIOLET – EEN UNIEK KENMERK VAN DE NEMEA BIODIVERSITEIT. GESTRUCTUREERDE WIJN MET ELEGANTE EN SMAKELIJKE TANNINES EN EEN LANGE AFDRONK VAN GEKONFIJT FRUIT EN MUNT. DE TWAALF MAANDEN RIJPING IN EIKEN VATEN ZIJN HET RESULTAAT VAN DEZE FRUITIGE EN KRUIDIGE MIX.

RAPSANI, DOUGOS WINERY – XINOMAVRO, KRASATO EN STAVROTO 2013 €21,50

DEZE PRACHTIGE RODE WIJN IS GEMAAKT VAN DE XINOMAVRO, KRASATO EN STAVROTO DRUIFSOORT. DE WIJNGAARD LIGT OP 600 M. HOOGTE AAN DE VOET VAN DE BERG OLYMPUS. DE WIJN BIEDT EEN COMPLEXE NEUS VAN CEDER MET EEN KERN VAN ROOD FRUIT, VOLDOENDE FRISHEID EN EEN LANGE, VOLLE EN COMPLEXE AFDRONK.

CAVA BOUTARI – XINOMAVRO, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON EN SYRAH 2011 €20,50

DE WIJN HEEFT EEN DIEP RODE KLEUR MET TINTEN VAN TERRACOTTA, EEN RIJK BOEKET VERKREGEN DOOR DE JAREN HEEN, MET AROMA’S VAN GEDROOGD FRUIT, VIJGEN EN BOSVRUCHTEN. DEZE BESTAAN SAMEN MET ZOETE AROMA’S WAARBIJ DE VANILLE DOMINEERT. EEN RIJKE SMAAK, EEN EXCELLENTE BALANS, COMPLEX EN MET EEN LANGE AFDRONK.

AMETHYSTOS, COSTA LAZARIDIS – CABERNET SAUVIGNON, MERLOT EN AGIORGITIKO 2012 €24,90

EEN MOOIE EN POPULAIRE GRIEKSE RODE WIJN. AL JAREN EEN KLASSIEKER. COSTAS LAZARIDIS MAAKT AL JAREN EEN TOPWIJN MET DEZE WIJN. DE TOEVOEGING VAN DE OUDE GRIEKSE VARIËTEIT AGIORGITIKO BIJ DE BEKENDE CABERNET SAUVIGNON EN MERLOT BIEDT EEN ONGEËVENAARDE MEDITERRANE WARMTE AAN DE WIJN. KRACHTIGE TANNINES EN EEN LANGE, ZACHTE AFDRONK MAKEN HET PLAATJE VAN DEZE WIJN COMPLEET.

ESTATE, APLHA ESTATE – XINOMAVRO, MERLOT EN SYRAH 2013 €27,50

WIJNMAKERS ANGELOS IATRIDIS EN MAKIS MAVRIDIS HEBBEN DE OVERTUIGING DAT ZIJ DE ‘GRAND CRU’ VAN GRIEKENLAND MAKEN. HELDERE, DIEPE ROBIJNRODE KLEUR MET PAARSE TINTEN. INTENS EN COMPLEX BOEKET MET RODE VRUCHTEN, NOTEN VAN GEDROOGDE PRUIMEN EN PERER. IN DE MOND FLUWEELZACHT, ROND, EVENWICHTIG, KRACHTIG MET NOTEN VAN VANILLE, EIKEN EN MOKKA. DE WIJN IS FABELACHTIG MOOI, KRACHTIG EN COMPLEX. GEMAAKT VAN XINOMAVRO, MERLOT EN SYRAH. EEN FANTASTISCHE WIJN.

ROSE WIJNEN

AKAKIES, KYR YIANNI – XINOMAVRO 2016 € 18,90

HELDERE ROZE KLEUR. HEERLIJKE AROMA’S VAN RIJPE AARDBEIEN EN KERSEN VAN XINOMAVRO. IN DE MOND, RIJKE STRUCTUUR, ZUURGRAAD VAN AROMATISCHE INTENSITEIT EN EEN LANGDURIGE, SMAAKVOLLE AFDRONK.

DOUGOS – XINOMAVRO EN SYRAH 2016 € 18,70

EEN FRISSE ROSÉ VAN XINOMAVRO EN SYRAH. HEERLIJKE VOLLE SMAAK, VOL VAN ROOD FRUIT ZOALS BRAMEN, AARDBEIEN EN FRAMBOZEN. HELDERE ROZE KLEUR, INTENS IN DE NEUS MET AARDBEI, GRENADINE EN ROZE AROMA’S. EEN ZACHTE ZUURHEID EN EEN LICHTE ZOETHEID IN DE AFDRONK.

GLAS WIT WIJN

CHARDONNAY €3,90

SAUVIGNON BLANC €3,90

RETSINA €3,85

IMIGLYKOS €3,85

SAMOS  €3,95

GLAS ROOD WIJN

MERLOT €3,90

CABERNET SAUVIGNON €3,90

AGIORGITIKO €3,85

IMIGLYKOS €3,85

MAVRODAPHNE  €3,95

GLAS ROSÉ WIJN

ROSÉ €3,90